Prachtige natuur

Het duin van Pyla

Het hoogste duin van Europa wacht op u aan de voet van onze camping.  Laat u verassen door de magie van het beroemde "Grande Dune". Vanaf het moment dat u aankomt zult u het duin niet kunnen negeren (109 m. hoog, 2,7 km lang en 60 miljoen m3 aan zandkorrels). Het duin heeft jaarlijks vele bezoekers en deze kunt u ook tegenkomen wanneer u het duin beklimt, per trap of gewoon door het zand. Op de top een ontzagwekkend uitzicht: een waar  panorama  met de zandbank van Arguin, de vuurtoren van Cap-Ferret, beschermd monument sinds 1978, en de prachtige omgeving. Een beeld dat u zal bijblijven.

Website : www.ladunedupilat.com

 

De zandbank van Arguin

Door middel van een vaartocht of vanaf het duin van Pilat kunt de prachtige zandbank zien, sinds 1972 officieel geclassificeerd als natuurreservaat. Het is de grootste zandbank in het estuarium van de Gironde en is 4 km lang en 2 km breed. De zandbank ligt voor de ingang van het Bassin van Arcachon en verandert constant van vorm onder invloed van de golven. Mocht u het lukken voet aan land te zetten dan zult u de oesterkwekerijen kunnen zien en het onophoudelijke ballet van de sternen en andere trekvogels die hier verblijven.

Website : www.tourisme-latestedebuch.fr etwww.sepanso.org/reserves/arguin_p.php

Vogeleiland

Het vogeleiland en moeras is een wild gebied van 1000 hectaren gelegen midden in het Bassin. Dit is het koninkrijk van de vogels terwijl rondom de oesterkwekers hun kwekerijen hebben gebouwd. Het gebied is niet makkelijk te bereiken, alleen kenners weten de weg. U kunt dit unieke eiland ontdekken door middel van vele weggetjes en bruggetjes.

Websitewww.tourisme-latestedebuch.fr

 

Vogelreservaat du Teich

Kom één van de beroemdste natuurlijke wonderen van het Bassin van Arcachon ontdekken, met uw familie, vrienden of met een groep. Het reservaat is een toevluchtsoord voor vele vogelsoorten (260 soorten bezoeken het reservaat waarvan 80 soorten blijven nestelen), het reservaat heeft 6 km aan uitgezette wandelingen om vogels te observeren vanuit 20 opgeknapte hutjes op de beste observatieplekken. Het pad van de Rouge Gorge (het Roodnekje) is speciaal opgezet voor kinderen  om op speelse wijze de vogelwereld te leren kennen. Het is mogelijk om tochten te maken in kano of kajak om het delta van de Leyre op een andere manier te ontdekken.

Websitewww.parc-ornithologique-du-teich.com

 

Steden en dorpjes

Arcachon

 

Arcachon is dé badplaats van het bassin van Arcachon. Het prachtige strand strekt zich over 800 meter uit begrenst door twee pieren  (Thiers et Eyrac). De jachthaven is  de enige in het bassin diep genoeg voor grotere boten. La Ville D'Hiver (de winterstad) is een buurt met opmerkelijke  villa's uit de 19de en de 20ste eeuw, een paradijs voor liefhebbers van mooie gebouwen.

Rondleidingen in Arcachon en de Ville d'Hiver zijn het gehele jaar mogelijk. Contact en informatie:  VVV van Arcachon : 05.57.52.97.97 – tourisme@arcachon.com – www.arcachon.com

 

 

Het uitkijkpunt van Cap Ferret

 

Het uitkijkpunt van Cap Ferret, het einde van de wereld, gelegen tussen twee grote wateren...de oceaan en het Bassin van Arcachon. Ze zijn verbonden door een labyrint van duinen, gevormd door de wind en de zeestromingen, een levend natuurmonument. Cap Ferret of "La Pointe" is zeker niet verstoken van leven, het  heeft  een typische flora en fauna (Oyat bijv. een soort helmgras).

Websitewww.lege-capferret.com

 

 

 

Gujan Mestras en de oesterhavens

 

Gujan-Mestras is de hoofdstad van de oesterkwekerij in het Bassin van Arcachon. U kunt de plaats bezoeken en met name het "maison du huitre" in Port de Larros is de moeite waard. U kunt hier meer leren over de oesterkwekerijen en de beroemde huisjes van de oesterkwekers.

Het is mogelijk een prachtige tocht te maken langs de kustweg die de 7 havens van Gujan-Mestras verbindt, te voet of per fiets. Begeleide bezoeken aan de kwekerijen zijn het hele jaar mogelijk, contact:  VVV van Gujan-Mestras : 05 56 66 12 65 – otgujan@wanadoo.fr – www.ville-gujanmestras.fr

 

 

Bordeaux

 

Bordeaux met haar prachtige architectuur uit de 18de eeuw staat sinds 2004 op de werelderfgoedlijst. Maar naast een prachtige stad is Bordeaux ook heel gezellig met levendige buurtjes met veel restaurantjes en terrasjes waar het heerlijk flaneren is. Bordeaux is ook de wereldhoofdstad van de wijn en een uitstekend plek om de “Grand Crus” te leren kennen die de regio zo beroemd hebben gemaakt.

Met 363 monumenten, prachtige tuinen, verlichte pleinen, fietspaden en nog veel meer, is er veel te ontdekken in Bordeaux.

 

Saint-Emilion

 

Saint-Emilion, gelegen in de wijngaarden van de Bordeaux is een authentiek en charmant stadje met prachtige stenen gebouwen. Er is veel te zien in dit middeleeuwse plaatsje met vele verborgen schatten, zoals een prachtige centraal plein waar het heerlijk genieten is van een glas Bordeaux met een macaron !

 

Wijnen en gastronomie

Wijnen en wijngaarden

 

AOC (appellation d’origine  contrôlée) heeft de regio een aantal wereldberoemde wijnen voortgebracht zoals Chateau Lafitte, Chateau Margaux en Chateau Moutin-Rothschild. Ook de Médoc is zeer gerenommeerd met wijnsoorten als de Cabernet-Sauvignon, de Merlot-Noir en de Cabernet Franc.

 

 

Gastronomie

 

De keuken van het Bassin van Arcachon is vooral geïnspireerd door de zee en het land.

De oesters van het Bassin van Arcachon moet u een keer geproefd hebben maar de mosselen en andere schaaldieren zijn ook weergaloos.

De Bordeauxregio heeft gastronomisch veel te bieden; neem bijvoorbeeld de macarons van Saint-Emilion, de ‘cannelés’ of kaneelcakejes, paling a la Bordelaise, lamsvlees van Pauillac, eindeloos veel  om te proberen en van te genieten.

 

Een vakantie in de Bordeaux is er één om nooit te vergeten!